Köpa kattunge

Är du intresserad av en av våra kattungar, ta kontakt med oss per e-post eller telefon. Vi vill gärna veta mer om det framtida hem som erbjuds kattungen. Intressant fakta för oss är typ av boende, vilka som bor i hemmet, hur stor vana som finns av djur m.m.

Innan du köper en katt av oss så vill vi att du ska vara säker på att du är redo för att skaffa katt, en katt är ett långsiktigt engagemang och ansvar då en katt kan leva uppåt 15 år eller längre. En katt ska ha tillsyn minst två gånger per dag i dessa 15 år och utöver kattmat och kattsand tillkommer kostnader för försäkring, veterinärkostnader med mera. 

Vi önskar att framtida ägare; försäkrar sin katt (så katten kan få vård när den blir sjuk) och erbjuder ett kärleksfullt och tryggt hem där katten får den tillsyn och omvårdnad som en katt ska ha. Vi önskar även att man väljer att ge sin katt ett bra foder samt erbjuder katten sin egen plats i sitt nya hem (som tex klösmöbel och egen viloplats). Om man vill så får man mer än gärna hålla kontakten med oss när kattungen har flyttat och skicka bilder och hälsningar så vi ser att katten mår bra i sitt nya hem. Om det nya hemmet inte fungerar för katten och ni inte lyckas hitta ett bra hem för katten på egen hand så vill vi att man hör av sig till oss så försöker vi tillsammans att hitta ett nytt hem för katten.

Våra kattungar säljs i enlighet med Sveraks regler. Sverak är även en bra informationskälla om du inte haft katt tidigare men nu bestämt dig för att skaffa dig en katt i ditt hem.

Vera testades för FIV/Felv och HCM-scannades utan anmärkning innan parning.

Reservera För att reservera en kattunge krävs att vi har haft kontakt, minst per telefon. Du är intresserad och har bestämt dig för att du vill köpa en kattunge av oss, du har även fattat tycke för en specifik individ i kullen. Vi kan dock ångra oss, både köpare och säljare, och då blir kattungen till salu igen.

Tinga För att tinga en kattunge vill vi i regel att du hunnit med minst ett besök och vi har fått möjlighet att lära känna kattungens nya hem litegrand. När handpenning betalats kan inte kattungen säljas till någon annan om inte köparen ångrar sig. Vid ånger betalas handpenningen inte åter.

Besök För att katthona och kattunge ska vara redo för besök ska kattungen vara minst ca 4-5 veckor gammal.

Flytt Kattungarna flyttar sedan när de är ca 12-13 veckor gamla, vid flytten är de vaccinerade två gånger, veterinärbesiktade, avmaskade, stamtavla registrerad hos SVERAK, chipmärkta. Tillsammans med din kattunge får du även ett kattungepaket med dig hem.