Om oss

Det här är en hemsida för vår kattuppfödning av rasen Brittisk korthår. SE*Långebos morrhår startades 2018 och fick sitt stamnamn godkänt och registrerat av SVERAK i september 2018.

SE*Långebos morrhår är tänkt att bli en liten avel för Brittisk korthårskatt med fokus på att avla fram friska och trygga individer främst för sällskap men även vidare avel. Aveln sker i hemmiljö vilket kommer bidra till att våra katter blir vana vid andra katter och barn.

Vi är en småbarnsfamilj med ett stort djurintresse, matte heter Åsa och husse Daniel. Våren 2014 flyttade vi ihop och ganska omgående ville vi utöka vår familj, det var då brittbrorsorna Sherlock och Watson flyttade in en dag i maj. Vilka underbara små dunbollar som förgyllde vår vardag och vilka personligheter. Vi bestämde oss för att vi ville avla och vintern 2016/17 flyttade Vera in hos oss. En ljuvlig, tuff Örebrohona som snabbt fann sig tillrätta i vår familj och framförallt hos vår son som hon gärna låg intill så fort hon fick möjlighet. När sedan lillasyster kom till världen november 2017 var det Vera som ständigt låg nära och passade den lilla.

Under våren 2018 flyttade vi till Järfälla, nordväst om Stockholm. En bidragande faktor till flytten var att Sherlock och Watson fått vara utekatter på landstället i Dalarna och inte längre var nöjda med att bo inomhus i lägenhet resten av tiden. Nu bor vi i ett lugnt radhusområde med ytterst lite biltrafik och betydligt kattvänligare boende än tidigare som var en lägenhet i Solna. Drömmen för familjen i framtiden är ett ännu lugnare område, mer gårdslikt boende med ängar och skog som närmaste grannar som kanske ger möjlighet till att expandera aveln. Men just  nu är vi nöjda såhär.